Президент Франції Еммануель Макрон заговорив про направлення інструкторів в Україну / фото European Union

Військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак прокоментував готовність Франції відправити інструкторів в Україну.

"Я вважаю, що французи міркують егоїстично про себе", - заявив він у коментарі УНІАН.

Він нагадав, що США майже на півроку випали з моменту ухвалення рішення про допомогу Україні.

Відео дня

"І європейці побачили, що стара концепція, яка працювала останні 70 років з моменту заснування НАТО, не працює... Тому треба брати на себе відповідальність. Хто може це зробити? Був би Борис Джонсон - він узяв би на себе відповідальність. Його, на жаль, немає. Пам'ятаєте, французи довгий час їздили, спілкувалися з Путіним, а потім - психанув Макрон і каже: "Ми готові брати на себе відповідальність". Я думаю, що він хоче стати лідером Європи", - зазначив Ступак.

На його думку, Макрон бере на себе таку відповідальність, а американці - навпаки, поступово втрачають свій вплив у Європі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон має намір представити план можливого розміщення французьких військових інструкторів в Україні. Це може статися вже наступного тижня, заявив він під час візиту до Німеччини.

За його словами, такий план може бути презентовано під час візиту президента України Володимира Зеленського до Нормандії з нагоди висадки союзників у Другій світовій війні, який відбудеться 6 червня.

Вас також можуть зацікавити новини: