Россия стягивает свои лучшие подразделения к украинской границе / vk.com/video212766418_167945175?hash=bec0664c7d8ac435

З прикордонних з Україною регіонів Росії продовжують надходити тривожні вісті: до кордону прибувають найбільш боєздатні з'єднання збройних сил РФ.

Про це пише Думская.net.

24 березня на південному заході Брянської області була помічена техніка 12 танкового полку 4-ї гвардійської Кантемирівської танкової дивізії (еліта російських сухопутних військ, регулярно бере участь у парадах на Красній площі).

Відео дня

Це з'єднання вивантажилось в районі Новозибків-Клімово і, найімовірніше, готове наступати через Чернігів прямо на столицю України.

В районі населених пунктів Калинівка і Амонь Хомутовського району Курської області (15 і 7 км від держкордону відповідно) зосереджується батальйонна тактична група ще одного легендарного з'єднання - 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Джерела повідомляють про приблизно 400 військовослужбовців на БМП і БТР, танкову роту (10 танків), а також вузли зв'язку.

Читайте такожУ МЗС сподіваються, що Росія дотримає слова й не нападе на континентальну Україну

На військовому полігоні в районі населених пунктів Білгород, Північний, Будівельник знаходяться три батальйони 76-ї Псковської десантно-штурмової дивізії і два батальйони 106-ї Тульської парашутно-десантної дивізії. Всього - приблизно 1100 чоловік та 120 одиниць авто- і бронетехніки.

На об'їзній Бєлгорода зафіксовано понад 25 штурмових вертольотів Мі-24.