Борис Немцов

"Своєю непродуманою агресивною політикою Путін розпочав холодну війну із Заходом і Україною. Почавши війну на материковій частині України, Росія зараз опинилася в повній міжнародній ізоляції. Це відштовхнуло український народ, який все більше дивиться в бік НАТО. При такому стані речей військові бази з танками НАТО можуть опинитися де-небудь під Харковом, а можливо, увійдуть і в Білорусь", - заявив він в коментарі Gordonua.com.

Російський політик переконаний, що виграти цю холодну війну Путіну не вдасться, оскільки, на відміну від попередньої холодної війни, сили сторін протиборства  надто нерівні.

Читайте такожНємцов вважає, що Путін пішов ва-банк, а заплатить за це російський народ

Відео дня

"На відміну від попередньої холодної війни зараз немає економічного паритету. Економіка Росії в рази слабша за економіки західних країн і Китаю. Грошей не вистачає навіть на лікування онкохворих дітей в Ярославській області. Тому авантюрна політика Путіна призведе до краху його режиму", - підсумував Борис Нємцов.

У своєму Facebook Нємцов іронічно прокоментував позицію президента РФ Володимира Путіна, який заявив, що використання української армії проти сепаратистів - це злочин.

"А коли він (Путін. - ред.) вводив війська в 1999 в Чечню і Дагестан, щоб перемогти сепаратизм, як це називалося? Злочин чи антитерористична операція?" - запитує політик.