Боевики расстреляли украинских военных / vk.com

Бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки вночі здійснили напад на загін українських військових, що базувалися в районі регіонального ландшафтного парку "Форест парк" в Донецькій області. Про це "ОстроВу" повідомило кілька очевидців.

"Між Великоанадолем (Ольгінка) та Владимирівкою сьогодні на початку 6-го ранку бойовики ДНР розстріляли українських військових. Стріляли з гранатометів та ПЗРК, кулеметів. Солдатів було осіб 30, 3 БТР або БМП", - розповів один з очевидців.

Читайте такожВ результаті бою під Волновахою в лікарні доставили 31 особу з вогнепальними пораненнями

Відео дня

За його словами, місцева міліція нападу не перешкоджала.

"Сьогодні вночі в Ольгінці, Волноваського району розстріляли наших солдатів. Місцеві їх не пустили (на нічліг - "ОстроВ"), вони зробили табір, чоловік 30. Вночі під'їхали 2 джипи та 2 інкасаторські машини і розстріляли їх. Кажуть, 4 загиблих", - повідомило інше джерело.

За іншими даними, загинуло 30 військових, госпіталізовано 34-36 осіб.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 258 (Терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та частина 2 статті 425 (службова халатність) КК України.

За словами секретаря РНБО України Андрія Парубія, терористи намагалися захопити місто Волноваху, однак українські силовики відбили атаку, повідомляє "ОстроВ".

Читайте такожЗа фактом бою під Волновахою відкрили справу за статтями "теракт" та "службова халатність"

"Після спроби прориву у Волноваху та захоплення цього міста, а я підкреслюю, це була спроба захоплення міста, атака була відбита", - заявив Парубій.

Від редакції УНІАН: судячи з фотографій з місця події, розміщення українських солдатів у полі вказує на протиріччя із заявою секретаря РНБО України Андрія Парубія про розміщення блокпоста. На опублікованих фотографіях не видно ні бетонних блоків, ні мішків з піском, за допомогою яких зазвичай облаштовують блокпости. Крім того, виникає питання, чому, якщо вірити словами джерела "ОстроВа", командування АТО допустило ночівлю групи українських військових у чистому полі, про пересування яких було відомо місцевому населенню та терористам.

Головний редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook вказує, що за даними джерел, згідно з доповіддю УВС Донецької області, сьогодні вночі в результаті нападу диверсійної групи противника на мотострілковий підрозділ української армії під райцентром Волноваха Донецької області, вбито 13 військовослужбовців Міністерства оборони України. Більше 30 військовослужбовців поранено, багато з них перебувають у важкому стані.

Причинами розгрому експерти вказують :

1. Недостатній рівень бойової і тактичної підготовки в організації блокпосту.

2. Відсутність розвідки місцевості та зв'язків з місцевим населенням.

3. Відсутність інженерного устаткування позицій блокпосту.

4. Відсутність бойової охорони, що дозволило противнику впритул наблизитися непоміченим до позицій підрозділу.

5. Відсутність оснащення українських військовослужбовців приладами опто-електронної розвідки і сучасними приладами нічного бачення.

6. Відсутність взаємодії з іншими підрозділами, які могли б бути швидко перекинуті в район, що атакується.

Бутусов пише, що переслідування бандформування супротивника не було організовано. Пошук бойовиків не здійснюється, район нападу не заблоковано. Чисельність банди - понад 100 чоловік.

Відео NewCrimea