REUTERS

Приводом до такого рішення стала нова спалах збройного конфлікту між прихильниками президента Салви Кіїра та його суперника, віце-президента Рієка Мачара, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Кіїр заявив, що не співпрацюватиме з ООН і не дозволить їй "захопити" країну.

Рада Безпеки ООН заявила про готовність ввести ембарго на постачання зброї Південному Судану, якщо той спробує заблокувати розгортання додаткового миротворчого контингенту.

Відео дня

Читайте такожУ Південному Судані не припиняються бої, використовується важка артилерія

Зараз у Південному Судані розміщені частини міжнародних миротворців чисельністю 12 тисяч чоловік. Своїх військовослужбовців до складу контингенту виділяють країни Африканського Союзу.

Бої в Джубі минулого місяця призвели до численних жертв і викликали побоювання, що в країні може знову розпочатися громадянська війна.

Південний Судан проголосив незалежність у 2011 році. Громадянська війна, що спалахнула в 2013 році між силами, які представляють різні етнічні групи, призвела до загибелі декількох тисяч чоловік. Більше двох мільйонів опинилися в положенні переміщених осіб.

В серпні 2015 року лідери конфліктуючих сторін Кіір і Мачара уклали перемир'я. Мачара став першим віце-президентом, але бойові дії не припинилися.