Александр Клименко, фотокорреспондент газеты

За словами представника інформаційного центру РНБО Андрія Лисенко, 2 липня в Донецькій області силами АТО нанесені авіаційні та артилерійські удари по певних цілях, серед яких - блокпости, засідки терористів, а також автомобілі КамАЗ і джипи з бойовиками в районі Закотного, Червонопартизанська і Дмитрівки. "Прицільним вогнем знищена зенітна установка терористів і склад боєприпасів під Слов'янськом", - підкреслив Андрій Лисенко.

Читайте такожВпродовж доби терористи 18 разів обстріляли позиції сил АТО

Крім того, він повідомив, що за останню добу підрозділи АТО звільнили від терористів та взяли під свій контроль населені пункти Закотне, Райгородок, Резніковку і Райолександрівку. "Невдовзі під контроль українських військових перейде населений пункт Миколаївка. Це дозволить відрізати від джерела постачання матеріально-технічних засобів та боєприпасів терористів зі сходу", - додав речник РНБО.

Відео дня

Також Андрій Лисенко сказав, що "2 липня підрозділ десантників захопив у бойовиків броньований КамАЗ новітнього зразка. У його причепі було знайдено 33 ящики 120 мм мін, 4 міномети російського виробництва, РПО "Шміль", АГС-17, ПТУР і 2 ПЗРК, десятки автоматів. Інший підрозділ ВДВ збройних сил захопив велику кількість стрілецької зброї, яка знаходилась на одній із баз бойовиків".