На сьогодні, в Україні існує 2 паралельні реальності. Прозорий бізнес, який сплачує необхідні податки і платежі, але щоразу зазнає фіскального тиску. Та тіньовий бізнес, який нівелює законодавчі вимоги, не сплачує податки та куди не ходять з перевірками перевіряючі органи.

Втрати від тіні колосальні — як прозорих компаній, так і держави. Наприклад, у 2021 році державний бюджет недоотримає 155 млрд грн від існування "тіні" лише в 6 індустріях.

Така ситуація тривати більше не може - переконані представники законослухняного бізнесу. Так, замість того, аби збільшувати тиск та податкове навантаження на білий бізнес, варто спробувати врешті вивести економіку України з тіні та створити рівні та справедливі умови бізнесу для всіх. А наразі ж ми бачимо деякі спроби повернути назад корисні реформи, наприклад, в черговий раз відтермінувати/скасувати норми щодо застосування касових апаратів або програмних РРО, що не зовсім співвідноситься з декларованою політикою на обілення економіки.

Відео дня

Тому, 10 грудня об 11.00 Європейська Бізнес Асоціація запрошує на Бізнес Форум "Детінізація — цивілізація 2.0".

Разом з представниками різних індустрій бізнесу ми поговоримо:

- які індустрії страждають найбільше від "тіні";

- чому коронавірус став більш ефективним інструментом контролю аніж держава (зокрема, на митниці);

- економічні результати від впровадження програмних РРО, а саме - скільки коштів вдалось зекономити компаніям, які першими почали застосовувати РРО в смартфоні, а також наскільки зменшився час на обслуговування споживачів в магазинах;

- які загрози несе фальсифікат (і об’єми, до речі, не малі) не лише для прозорого бізнесу, а і для споживачів;

- які дієві кроки мають бути зроблені державою для боротьби з тінню (бізнес підтримує детінізаційні закони №128-IX та 129-IX щодо розширення використання сфери РРО та запуск РРО в смартфоні, створення цивілізованих правил онлайн торгівлі та реєстру надійних торгових онлайн майданчиків, тощо; водночас, бізнес не підтримує законопроєкти №3493, №3853-1, №4468, №4490, №4468-1 та №6376, які відтерміновують/скасовують вимогу щодо використання РРО).

Детальніше про подію та спікерів інформація за лінком https://eba.com.ua/event/forum-from-shadows-to-transparency-2-0-2021-11-25-14-57/.

Захід відбудеться в InterContinental Kyiv (вул. Велика Житомирська, 2A).

Акредитація обов’язкова та здійснюється на електронну адресу: oksana.myronko@eba.com.ua