Нагороду у сфері поезії отримав Джеріко Браун за збірку віршів "Традиція" \ скріншот з відео

У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року.

Читайте такожУ США вручили Пулітцерівські премії 2019 року

Список лауреатів Пулітцерівської премії опублікували на офіційному сайті. Нагороду в номінації "Міжнародний репортаж" отримала The New York Timesза матеріал під назвою "Викриття хижацтва режиму Володимира Путіна" про втручання Росії в справи інших країн, зокрема Африки, Європи та Сирії.

У повідомленні організації наголошується, що провідна американська газета отримує нагороду за "набір захоплюючих історій, написаних з великим ризиком і викриваючих хижацтво режиму Володимира Путіна". Премії 2020 року отримали вісім статей і відео - про замах на українського чиновника в Рівному, замовлений з Москви, про отруєння бізнесмена Омеляна Гебрєва в Болгарії, про російські інтереси у конфлікті в Лівії і Центральноафриканській Республіці та про бомбардування лікарень та інших цивільних об'єктів російською авіацією в Сирії.

У найпрестижнішій номінації "За служіння суспільству" премію отримали журналісти газети Anchorage Daily News і проекту ProPublica за розслідування про сексуальне насильство на Алясці і про поліцейських, які дозволили підозрюваним уникнути покарання.

Агентство Reuters отримало нагороду "Новинна фотографія" за висвітлення протестних акцій в Гонконзі в 2019 році.

Нагороду за краще "Художнє фото" отримало агентство Associated Press за історію з Кашміру.

Крім того, в цьому році Пулітцерівську премію отримав роман Колсона Уайтхеда "Хлопці з Нікелевої академії".

Нагороду у сфері поезії - Джеріко Браун за збірку віршів "Традиція".

Кращим драматичним твором визнали мюзикл Майкла Джексона "Дивна петля".

Зазвичай премію вручають у присутності великої аудиторії в Колумбійському університеті в Нью-Йорку. Але цього разу через коронавірус адміністратор Пулітцерівської премії Дана Канеді оголосила лауреатів з власної вітальні після того, як члени комісії обрали фіналістів за підсумками віртуальних дискусій.

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем "жовтої преси" Джозефом Пулітцером.

З 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії становив $10 тис. З 2017 року розмір премії виріс до $15 тис.