Співробітники європейських компаній отримали право вимагати компенсацій за час, який вони прохворіли, знаходячись у відпустці, пише газета The Times. Згідно з ухвалою Європейського Суду, у випадку, якщо один із співробітників, взявши відпустку, захворів, що підтвердив відповідним документом, він має право взяти додаткову відпустку в розмірі, який відповідає тривалості хвороби. Цей час можна переносити на наступний рік і додавати до майбутньої відпустки.

Як відзначає газета The Daily Telegraph, нове правило може принести компаніям збитки, оскільки не виключено, що їхні співробітники почнуть зловживати цим правом.

Згідно з Європейським трудовим законодавством, співробітник компанії може взяти лікарняний на один день без надання довідки. Керівники великих підприємств побоюються, що їхні співробітники можуть оголошувати себе хворими під час відпустки і працедавець буде зобов`язаний компенсувати цей день хвороби. 

Відео дня

За даними газети The Independent, що посилається на думку деяких юристів, ухвала Європейського Суду не має точних формулювань. Зокрема, вона може бути інтерпретоване таким чином: співробітники  компаній зможуть заявити про необхідність компенсацій за ті відпустки, що вони прохворіли в попередні роки, ще до набуття чинності нових правил.

Тим часом довгострокові лікарняні обходяться тільки економіці Великобританії в п`ять мільярдів фунтів стерлінгів на рік (8,3 мільярда доларів).

“Хрещатик”