За державні кошти повинні закуповуватися, в першу чергу, товари, що вироблені в Україні.

Про це заявила голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА за підсумками виїзного засідання Комітету в м. Славутичі, повідомили УНІАН у прес-службі комітету.

"Я вважаю норму закону про те, що за державні кошти, в першу чергу, повинні закуповуватися товари, які виробляються в Україні, необхідно повернути. Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект минулого року, але на нього, на жаль, наклав вето президент, а потім скасував Конституційний Суд. Ми знов внесемо таку ініціативу від Комітету і постараємося, щоб її підтримали в парламенті», - заявила вона.

Відео дня

На думку Н.КОРОЛЕВСЬКОЇ, це рішення буде достатньо серйозним антикризовим кроком на підтримку вітчизняних товаровиробників. «В умовах кризи всі держави захищають інтереси власних виробників. Не повинна бути виключенням і Україна. У місті Славутич ми побачили прекрасні підприємства, що мають можливість займати велику нішу на внутрішньому ринку. Але вони страждають через недосконалість дозвільної системи і не можуть конкурувати в тендерах на державні закупівлі, наприклад, при підготовці об`єктів до ЄВРО 2012», – підкреслила голова комітету. На її думку, саме таким підприємствам необхідно законодавчо надати преференції як національним виробникам.