Основними забруднювачами повітря в Запоріжжі лишаються металургійні комбінати і проти минулого року ситуація майже не змінилася.

Такі дані стану забруднення атмосферного повітря на території регіону повідомили на розширеному засіданні колегії ГУ Держсанепідслужби в Запорізької області, яке відбулося в облдержадміністрації за участю заступника голови ОДА Андрія Гамова.

За інформацією головного державного санітарного лікаря регіону Анатолія Севальнєва, стан атмосферного повітря в Запоріжжі не є задовільним. Основними забруднювачами залишаються підприємства металургійного комплексу. Затверджені заходи щодо впровадження сучасних технологічних процесів, реконструкції, модернізації технологічного обладнання та устаткування на промислових підприємствах виконуються не в повному обсязі. Через що рівень забруднення атмосферного повітря хімічними речовинами залишається високим. Так, у повітрі виявляють оксиди азоту, вуглецю, фенолу, сірчані з’єднання, пил тощо.

Відео дня

Протягом шести місяців поточного року лабораторіями санепідслужби відібрано та досліджено понад три тисячі проб атмосферного повітря. За підсумками цієї роботи в 6,4% відібраних проб виявлено перевищення допустимих концентрацій шкідливих викидів. За словами посадовця, в порівнянні з минулим роком ситуація із забрудненням повітря майже не змінилась.

Разом з тим, згідно з даними проведеного моніторингу, якість атмосферного повітря залишається задовільною в Бердянську та Мелітополі, незважаючи на те, що влітку в цих містах суттєво збільшується кількість автомобільного транспорту.