Чернівці. 25 квітня. УНІАН. Співробітники СБУ в Чернівецькій області запобігли контрабандному ввезенню до України партії сантехніки та керамічної плитки на загальну суму понад 2,3 млн. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі СБУ в Чернівецькій області, на пункті пропуску «Порубне» митного поста Вадул-Сирет Чернівецької обласної митниці під час митного огляду великотоннажного автомобіля, за кермом якого був іноземець, правоохоронці виявили розбіжності в товаросупровідних документах та наявному вантажі. Зловмисники планували через посередницьку місцеву фірму ввезти до України партію високоякісних дорогих товарів та розмитнити її на підставі підроблених документів.

В результаті перевірки встановлено, що правопорушники намагалися приховати від митного контролю справжню кількість і номенклатуру високоякісної сантехніки та керамічної плитки, з цією метою вони внесли неправдиві відомості у супровідні документи на вантаж, зменшивши його реальну вартість у 20 разів. Згідно з документами, наданими для митного оформлення, вартість товарів становить 93 тис. грн. Натомість незалежна експертиза оцінила вантаж у суму майже 2,3 млн. грн.

Відео дня

Слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Транспортний засіб та вантаж затримано. Триває досудове слідство.