Суми. 20 вересня. УНІАН. На Сумщині за матеріалами СБУ порушена кримінальна справа стосовно депутата райради, яка привласнила 120 тис. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-групі УСБУ в Сумській області, у ході протидії злочинам у кредитно-фінансовій сфері співробітниками Служби безпеки України викрито протиправну діяльність директора навчально-виховного закладу, депутата однієї з районних рад, яка упродовж травня-грудня 2010 року, маючи доступ до інформації щодо особистих даних жителів населеного пункту, склала та подала до кредитної спілки завідомо неправдиві документи з метою незаконного отримання кредитних коштів.

Серед наданих зловмисницею документів – довідки про доходи, договори про надання кредиту та інші документи, виготовлені начебто від імені майже 30 позичальників. Внаслідок таких дій службова особа незаконно заволоділа грошовими коштами, а кредитній спілці було завдано збитків на суму понад 120 тис. грн.

Відео дня

Стосовно правопорушниці прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілим, а також зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення, які спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.