Служба безпеки «Приватбанку» за січень-травень 2013 року затримала 13 шахраїв, що намагалися оформити кредити за підробленими документами, повідомили УНІАН у прес-службі банку.

Згідно з повідомленням, шахраї намагалися одержати гроші за чужими підробленими паспортами, але підробки було відразу ж виявлено співробітниками банку. Всіх затриманих передано до міліції, за фактами шахрайства відкрито кримінальні провадження. «Спроба одержати в «Приватбанку» кредит за підробленими документами – це гарантія отримання терміну за шахрайство. Адже кожен клієнт у банку проходить повну ідентифікацію, в результаті якої підроблені документи миттєво виявляються», – цитує прес-служба керівника служби безпеки банку Станіслава Крижанівського.

За інформацією служби безпеки банку, в 2012 році затримано 54 кредитних шахраї, і 39 з них вже відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Також притягуються до відповідальності ті, кому вдалося раніше одержати кредит за підробленими паспортами, за допомогою розміщення їх фото в соціальних мережах «Однокласники» і «Вконтакті» і виплати банком гарантованої винагороди. «Виплата винагород громадянам, що допомагають банку боротися з шахраями, є успішною і перевіреною практикою. Завдяки їй, сотні шахраїв встановлено, і вони вже відшкодували збитки банку», - сказав Крижанівський.

Відео дня