У Київському районі Харкова правоохоронці вилучили в приватному домоволодінні арсенал зброї часів Великої Вітчизняної війни.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, зброя була виявлена 8 липня в домоволодінні 31-річного безробітного харків’янина під час відпрацювання оперативної інформації.

У спеціально обладнаному сховищі, яке було розташоване в сараї, чоловік зберігав 4 мінометні міни різних калібрів, 8 артилерійських снарядів, ручну гранату РПГ-40 та запал до неї, дві ручні гранати РГД-33, три ручні гранати Ф-1, протитанкову міну, паперовий пакунок та дві ємкості з кристалічною речовиною, 5 підривачів до артилерійських снарядів та до сотні патронів. Окрім цього, до колекції зброї також потрапили три штик-ножі та клинок від шаблі.

Відео дня

Як пояснив власник, всі ці предмети він знаходив протягом тривалого часу під час розкопок на території Харківської області.
Вилучене направлене на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Харківській області.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення на строк від 3 до 7 років.