Президент України Віктор ЮЩЕНКО закликає уряд уникати популістських рішень при підготовці змін до державного бюджету на поточний рік.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, за словами Президента, у питанні підготовки бюджету дуже важливо відрізнити політичний популізм від відповідальності за стабільний економічний розвиток і високі соціальні стандарти.

«Мене, відверто скажу, лякає, як країна скочується у хворобу вчорашнього дня – необгрунтований популізм», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

Глава держави висловився за необхідність надання адекватної відповіді викликам, що стоять сьогодні як перед світовою, так й українською економікою, а «не йти хибною солодкою дорогою, за якою немає перспективи розвитку нації».

Президент зауважив, що не хоче давати будь-які політичні оцінки чи влаштовувати «політичний суд». В.ЮЩЕНКО зауважив, що сьогодні, перш за все, необхідно дбати про економічну стабільність країни і, виходячи з неї, здійснювати заходи, які сприятимуть економічному росту.

«Ми все зробили, щоб 2008 рік був стабільним, – думаю, далеко не все, але ми про це мовчимо, ми спостерігаємо, як вона (економіка – УНІАН) потихеньку слабшає», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Також він зазначив, що одним із пріоритетів держави, крім економічної стабільності та розвитку, є забезпечення збалансування цих двох позицій із соціальними пріоритетами країни.

В ході свого виступу глава держави зауважив, що сьогодні в економіці є непогані макроекономічні показники, але вони нижчі, ніж у попередні два роки.

Крім того, Президент висловися за якнайшвидший перерахунок мінімальних зарплат і прожиткового мінімуму, зазначивши, що сьогодні тенденція, коли частка заробітної плати в доходах населення зменшується, є «жовтою карткою» владі.