Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН вважає, що зараз саме той момент, коли можна прийняти закон про статус Севастополя.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Севастополі.

За твердженням спікера українського парламенту, він наполегливо намагається добитися, «щоб Верховна Рада України все-таки перевела у практичну площину розмову про необхідність ухвалення закону про Севастополь». «Навіть запропонував: давайте ми його приймемо в першому читанні, створимо робочу групу під керівництвом голови Верховної Ради України, бо робоча група на рівні комітету, на превеликий жаль, виявилася непрацюючою», - сказав ЛИТВИН.

Відео дня

На його думку, «сьогодні якраз той момент, коли можна попрацювати і прийняти відповідний закон, бо після президентських виборів у того, хто стане Президентом, знову виникне спокуса призначати свого градоначальника - так простіше управляти, ніж слухати і чути тих, кого виберуть люди».

Зараз у Севастополі не обирається міський голова, виконавчу владу, непідзвітну міській раді, представляє міська державна адміністрація, керівника якої призначає Президент України.

ЛИТВИН з жалем відзначив, що в Севастополі є «проблема взаємовідносин між міською адміністрацією і міською радою». За словами голови Верховної Ради, він не «схильний висловлювати тут якийсь осуд», оскільки «це просто практика зверху переноситься на місцевий рівень».

Взагалі, як вважає спікер, «система управління у нас фактично зруйнована. Я повинен сказати, що сьогодні знову зайнялися звичним: пошуком ворогів, нарочитою демонстрацією бажання навести лад, встановити справедливість, встановити істину».

За словами ЛИТВИНА, у нього не було розмов з представниками влади Севастополя, «відбувся обмін люб`язностями, розмов не було», але він «готовий до такої розмови».