Жителі Російської Федерації цього року не відмовилися від відпочинку в Криму.

«До Криму повертаються не тому, що ми створили всі умови для росіян, а тому, що цього року так складаються обставини», – сказала сьогодні журналістам у Сімферополі перший заступник міністра курортів і туризму автономії Марина СЛЕСАРЕВА.

«Краснодарські курорти цього сезону дорожчі, ніж ми... У Мексиці – грип, туди не їдуть. Туреччина ціни залишала на рівні минулого року, а потім раптом стала демпінгувати, коли пройшла договірна кампанія, і втратила частину своїх туристів. Грузія – зрозуміло, з яких причин росіяни туди не їдуть», – пояснила заступник міністра.

Відео дня

Крім того, зазначила СЛЕСАРЕВА, цього року, щоб заманити російських курортників до Криму, туроператори автономії провели широку рекламну кампанію в Росії. «Кожний з туроператорів у середньому по 50 тисяч доларів залишив там (витратив на рекламу). До жодної з країн ми так не їздимо широко і не добиваємося туристів так, як до Росії», – сказала вона.

Консул-радник Генерального консульства РФ у Сімферополі Володимир ПАШЕДКО сьогодні під час круглого столу заявив, що росіяни їздили і їздитимуть на відпочинок до Криму. При цьому він зазначив, що зростанню кількості туристів на півострові перешкоджає співвідношення рівня обслуговування і цін.