Представники Міністерства внутрішніх справ України продовжать працювати у складі групи з розслідування резонансної кримінальної справи про розтління двох дітей, попри рішення про передачу цієї справи з Головного слідчого управління МВС у провадження Генеральної прокуратури.

«У потужній спільній слідчо-оперативній групі перебувають і перебуватимуть як слідчі прокуратури, які фактично вели допити останні тижні не менше, ніж їх вели працівники МВС, будуть слідчі МВС, будуть оперативники Управління з питань боротьби з організованою злочинністю, Департаменту кримінального розшуку. Дехто каже про можливе залучення туди (до складу групи) і працівників СБУ. Там уже є два представники (спецслужби), можливо, їх кількість буде посилено», - сказав міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО сьогодні на прес-конференції в Сімферополі.

Він відзначив, що не має претензій до Генпрокуратури через рішення забрати справу. «Я не маю жодних претензій до колег», - сказав керівник МВС.

Відео дня

За словами міністра, Генпрокуратура має право витребувати справу. «Якщо справа набуває надзвичайного суспільного резонансу, а також якщо є заяви від депутатів, адвокатів, які постраждалої сторони, вони (у ГПУ) мають право приймати такі рішення», - сказав ЛУЦЕНКО.

На його думку, передача справи мало що змінить. «Те, що сьогодні підпис ставитиме не слідчий МВС, а слідчий Генпрокуратури - нічого не змінить», - вважає міністр.

ЛУЦЕНКО відзначив, що співробітники Генпрокуратури були присутні «на кожній слідчій дії».