Прокурор Криму Владимир БОЙКО порушив кримінальну справу за фактом використання підробленого диплома про вищу освіту депутатом кримського парламенту Андрієм СУМЦОВИМ, який очолює міністерство курортів і туризму автономії.

«26 січня прокурор Криму порушив кримінальну справу за фактом використання підробленого диплома. Розслідування доручене органам внутрішніх справ», - повідомила телефоном УНІАН прес-секретар прокуратури автономії Наталія БОЯРКІНА.

Міліція Криму уточнює, що в лютому 2009 року СУМЦОВ перед призначенням на посаду міністра надав диплом про закінчення у 2006 році Київського національного університету імені Шевченка за фахом «правознавство» і присвоєння йому кваліфікації «магістр права».

Відео дня

Кримське управління МВС стверджує: документи, які б могли підтвердити факт навчання і отримання диплома освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр права» СУМЦОВИМ в університеті Шевченка не знайдені, інформації, яка б підтверджувала видачу йому диплома серії KB № 27935296, у виші немає.

За інформацією міліції, в єдиній інформаційній базі даних Міністерства освіти і науки країни немає відомостей про диплом, виданий на ім`я СУМЦОВА, бланк до диплома на поліграфічному комбінаті «Україна» не виготовлявся.

У кримській міліції нагадують: вона попереджала голову Верховної Ради Криму Анатолія ГРИЦЕНКА і керівника Ради міністрів автономії Віктора ПЛАКІДУ про те, що СУМЦОВ не має вищої освіти, і на посаду міністра призначений незаконно. «З їх сторони, окрім звинувачень і претензій на адресу міліції, ніяких заходів не здійснювалося, що дає повну підставу після порушення кримінальної справи стосовно СУМЦОВА ставити питання про їх персональну відповідальність, тобто відставку», - йдеться у повідомленні прес-служби кримського управління МВС.