Весна в Україну цього року прийде із невеликим запізненням, такий прогноз озвучив директор Українського гідрометцентру Микола КУЛЬБІДА, передає УНІАН.

”До кінця місяця ми не очікуємо значних виносів теплого повітря, тому що великий сніговий покрив, на танення якого потрібна певна кількість тепла. Зрозуміло, що високої температури за таких умов очікувати не слід. Скоріше за все, якісь весняні процеси можуть розпочатися в третій декаді лютого. Це буде тільки початок, повільний розвиток, повільне сніготанення. На більш активний розвиток весняних процесів слід чекати уже в березні”, - сказав КУЛЬБІДА на прес-конференції у вівторок.

Відео дня

За його словами, зазвичай в Україні середньодобова температура стабільно не опускається нижче нульової позначки у першій-другій декаді березня.

“В цьому році цей процес буде дещо повільнішими, тому ми думаємо, що весна прийде з деяким запізненням, але невеликим запізненням на територію України”, - сказав керівник гідрометцентру.

КУЛЬБІДА повідомив, що в найближчі два дні морози в Україні дещо посиляться і становитимуть вночі переважно 7-12°, в західних, центральних та північних навіть до 15° морозу, на півдні та південному сході - близько нуля.

Така погода збережеться до 18 лютого, після цього очікується поступове підвищення температури до 0-5 градусів тепла. В Криму очікують - до +15°.

 З 21 по 24 синоптики знову прогнозують зниження температури до нуля.