Співробітник Сакського районного відділу земельних ресурсів сфальсифікував проект землевідводу 2 га поблизу моря.

«Охочих побудувати дачу поблизу моря в Новофедорівці (Сакський район Криму - УНІАН) набралося з півсотні - із стількох майбутніх дачників земельник узяв гроші, - інформує прес-служба прокуратури Криму. - Однак докладати зусилля для втілення чужої мрії про дачу біля моря не входило в плани земельника. Він нашвидку створив проект відводу земельних ділянок для сільського господарства, тому що на це потрібно менше документів». Таким чином, кажуть у прокуратурі, по-перше, у число тих, хто одержав землю, увійшли не всі претенденти, яким обіцяв допомогу земельник, а, по-друге, для нових володарів землі його послуга виявилася ведмежою – «тепер вони оббивають пороги кабінетів в надії змінити цільове призначення своїх ділянок».

Розслідуванням фальсифікацій вже колишнього співробітника Сакського районного відділу земельних ресурсів займається територіальна прокуратура.

Відео дня

Дії земельника кваліфіковано як службове підроблення (ч.2 ст. 366 КК України) і зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).