Ілюстрація / REUTERS

Відвідувачу ресторану в Британії помилково принесли пляшку вина вартістю 4,5 тисячі фунтів (близько 5,8 тисячі доларів).

Офіціант ресторану Хоксмур в Манчестері замість пляшки бордо вартістю 260 фунтів (близько 330 доларів) приніс клієнту вино того ж врожаю, але в 17 разів дорожче, пише Бі-Бі-Сі.

Помилка виявилася не відразу, про що ресторан повідомив у Twitter, опублікувавши фотографію двох пляшок під заголовком "Виглядають дуже схоже, окей?!"

Відео дня

"Клієнтові, якому ми вчора ввечері випадково принесли пляшку Шато Ле Пен Помроль 2001 року вартістю 4500 фунтів: сподіваємося, ви добре провели час! Нашому співробітникові, який випадково подав не ту пляшку, бажаємо не сумувати! Разові помилки трапляються, а ми тебе все одно любимо".

Твіт ресторану набрав вже більше двох тисяч перепостів і викликав бурхливу реакцію в інтернеті. "Треба їхати в Манчестер" і "Готовий посперечатися, вони б самі їх не відрізнили", - жартували користувачі.

Прес-служба ресторану також зазначила, що в той день у закладі було повно відвідувачів, і помилитися було досить легко.

Читайте такожКитаянка отримала пір'я в сухарях замість курячих крилець з McDonald's (фото)

Співробітник ресторану випадково взяв іншу пляшку, переплутавши її з бордо того ж врожаю. Вино подали до столу, і клієнт ні про що не підозрював. Помилку зауважив менеджер вже пізніше.

У світі всього 500 ящиків Шато Ле Пен Помроль 2001 року, повідомляє винний гід "Культові вина" (Cult Wines).

Він описує цей збір так: "Його глибокий рубіновий/сливовий/пурпурний колір супроводжується незвичайним ароматом лікеру з чорної смородини Крем де Кассіс, вишневого лікеру, слив, лакриці, карамелі й солодкого тосту". На винному сайті Vivino.com це вино назвали легендарним.

Як повідомляв УНІАН, що два мільйони пляшок французького вина були знищені під час пожежі в Бордо.