Два блогера перебували в 16 кілометрах від "Зони 51", коли їх затримали / скріншот

Блогер з Голландії Тієс Гранцієр і його друг Говерт Чарльз Вільгельмус Джейкоб Свіп були заарештовані в США після того, як спробували проникнути на територію секретної військової бази «Зона 51» в американському штаті Невада.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Читайте такожСлідами штурму «Зони 51»: тисячі людей збираються на полювання за Лох-неським чудовиськом

Відео дня

Поліція затримала Гранцієра і Свіпа, коли вони проникли на чотири кілометри вглиб закритого Невадського випробувального полігону і перебували в 16 кілометрах від «Зони 51».

З собою в автомобіль вони захопили кілька камер, телефон, ноутбук і дрон. Затримані дозволили поліцейським переглянути відео, яке вони зняли на території полігону.

Гранцієр і Свіп збиралися відвідати захід «Штурмуємо "Зону 51", вони не зможуть зупинити нас усіх».

Він був запланований на 20 вересня 2019 року в місті Рейчел, розташованому недалеко від секретної військової бази. Готовність взяти участь в заході висловили кілька мільйонів осіб.

Courtesy of the Ne County sheriff's Office

Нагадаємо, на початку серпня соцмережа Facebook видалила сторінку жартівливого заходу «Штурм Зони 51. Вони не зможуть зупинити всіх нас», на яку підписалося понад два мільйони осіб. У даний момент сторінка івенту недоступна.

Існування «Зони 51» влада США визнала тільки у 2013 році, хоча до цього часу військова база часто згадувалася у різних фільмах та серіалах. Інтерес людей до цього місця не згасає і досі.