
Якщо ви шукаєте бюджетний рецепт випічки, ідеальним рішенням стане класичний бісквіт "Вікторія". Він досить простий у приготуванні, і якщо дотримуватися інструкції, яку публікує видання Express, у вас усе вдасться.
Для приготування бісквіту потрібні прості інгредієнти, які, швидше за все, вже є у вас на кухні. Це означає, що, готуючи за цим рецептом, ви ще й заощадить час.
Інгредієнти для бісквіту
• 125 г розм’якшеного вершкового масла або маргарину, плюс додатково для змащування;
• 125 г цукрової пудри;
• 2 середні яйця;
• 125 г самопідйомного борошна.
Інгредієнти для начинки:
• 100 г розм'якшеного вершкового масла;
• 140 г просіяної цукрової пудри;
• крапля ванільного екстракту (за бажанням);
• 150 г полуничного варення;
• цукрова пудра для прикрашання.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть дві форми для випічки діаметром 18 см і застеліть дно пергаментним папером.
У великій мисці збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції. Суміш повинна стати пухка і світліша. Додайте по одному яйця, при цьому збиваючи. Всипте просіяне борошно й обережно перемішайте тісто ложкою.
"Після того, як ви додали борошно, працюйте досить швидко, щоб максимально використати ефект розпушувача, що міститься в борошні. Самопідйомне борошно містить розпушувач, який активується під дією вологи. Тому, щойно сухі та вологі інгредієнти змішані, вам потрібно досить швидко поставити пиріг у духовку для найкращого результату", - пояснив кулінарний експерт.
Рівномірно розподіліть тісто у підготовлені форми, верх розрівняйте лопаткою. Випікайте 20-25 хвилин або доки шпажка, вставлена в центр, не вийде чистою. Дайте коржам охолонути у формах протягом 5 хвилин, перш ніж перекладати їх на решітку для повного охолодження.
Щоб приготувати начинку, збийте 100 г розм’якшеного вершкового масла до однорідної кремоподібної консистенції. Додайте 140 г просіяної цукрової пудри та краплю ванільного екстракту за бажанням, продовжуючи збивати до повного поєднання.
Розподіліть крем поверх одного бісквіта, потім викладіть ложкою полуничний джем. Обережно покладіть зверху другий бісквіт, щоб утворився сендвіч. Перед подачею верх присипте невеликою кількістю цукрової пудри. Зберігайте в герметичному контейнері та споживайте протягом двох днів.
Раніше УНІАН розповідав, як спекти ірландський яблучний пиріг. Продукти для нього цілком доступні, а на приготування ви витратите приблизно півтори години. До цього яблучного пирога додають штрейзель – оригінальну посипку, до складу якої входять вівсяні пластівці.
Для приготування пирога потрібні вершкове масло, борошно, цукор, яйця, кориця, розпушувач, ванільний екстракт і, звісно, яблука. Для посипки ще знадобляться вівсяні пластівці.