Найлегший бісквіт - рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Відомий британський десерт "Вікторія" являє собою просту начинку, крем і бісквіт - класичний.

Ви могли бачити цей смачний торт у серіалі "Абатство Даунтон", де герої насолоджувалися десертом із чашкою чаю.

Уперше цей торт згадується 1861 року - його опублікували в "Книзі домоводства місіс Бітон". Вважається, що його назвали на честь відомої королеви Вікторії, яка правила Британією 63 роки. В історії цей період відомий як Вікторіанська епоха.

Відео дня

Оригінальна назва десерту "сендвічі Вікторії", оскільки за своєю структурою торт нагадує цю страву - начинка покладена між двома коржами як сендвіч. На відміну від звичних десертів, цю випічку не змащують кремом зовні. Усю начинку вкладають всередину, а зверху присипають, за бажанням, цукровою пудрою. Після цього розрізають на порційні шматочки.

Є кілька причин обрати цей бісквіт - рецепт простий і не потребує великої кількості інгредієнтів, смачна начинка та м'які пишні коржі.

Домашній бісквіт - рецепт

Цей десерт готується легко і просто. Для нього не потрібно багато інгредієнтів. Візьміть:

  • чотири яйця;
  • одну ст. л. окропу;
  • 170 г цукрової пудри;
  • дві ч.л. розпушувача;
  • полуницю для прикраси;
  • цукрову пудру для посипання;
  • джем, збиті вершки або крем для прошарку.

Візьміть також склянку 250 мл, всипте туди столову ложку борошна і заповніть ємність кукурудзяним крохмалем.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте дві форми діаметром 20 см - їх потрібно вистелити пергаментом і змастити олією або вершковим маслом.

Білки яєць збийте разом з окропом до пишної густої маси. Поступово додайте пудру і продовжуйте збивати.

По одному вмішайте жовтки. Борошно з крохмалем просійте і всипте в тісто разом із розпушувачем. Збийте до однорідності.

Тісто потрібно розділити навпіл. Випікати коржі треба по 20-25 хвилин до золотистого відтінку. Остудіть у формах протягом 5 хвилин, потім викладіть на решітку для повного охолодження.

Коржі мають залишитися пишними і не осідати. На нижній викладіть обрану вами начинку і накрийте другим. Потім потрібно присипати цукровою пудрою і прикрасити полуницею.

Вас також можуть зацікавити новини: