Чи люблять коти поцілунки / фото Рixabay

Потрібно зануримось у науку про поведінку котів, щоб зрозуміти, чи люблять вони поцілунки. Перше, що слід врахувати, це те, що коти – це індивідуалісти. Деякі котики більш ласкаві, ніж інші. Але незалежно від темпераменту, всі коти віддають перевагу тому, щоб все відбувалося строго на їхніх умовах, пише Cattitude daily з посиланням на дослідницю із штату Колорадо Моді Рамос.

Зазначається, що потрібно обирати відповідний момент, щоб поцілувати домашнього улюбленця. Можна спробувати зробити це, коли він підійде, щоб його погладили, або захоче лягти поруч. Коти не люблять різких рухів і майже завжди перебувають на сторожі.

Кіт не розуміє, що таке людський поцілунок

Тварина насправді не здатна зрозуміти, що означає поцілунок. Для людини – це найвищий знак прихильності. У їхній уяві це, швидше за все, означає, що господар притискає свою голову до його голови, пише автор.

Відео дня

Коти спілкуються зовсім інакше, ніж люди, тому для них не зрозуміло, що саме означає, коли їх цілують. Якщо ваш кіт любить господаря, то він терпить таку поведінку і не заперечує, тому що про нього добре дбають.

Тож, хоча вони не в змозі повністю зрозуміти, що робить людина, вони усвідомлюють, що це приносить їй щастя. І вони, швидше за все, будуть муркотіти у відповідь.

Коти люблять поцілунки їхньою мовою

Варто зазначити, що коти дивляться на інших котів повільними морганнями. Також домашня тваринка може повільно моргати, дивлячись на господаря. Так він посилає котячий поцілунок. Вони роблять це тому, що відчувають себе розслабленими і в безпеці. Якщо кіт заплющує очі біля господаря, це означає, що він йому довіряє і не відчуває загрози.

Дослідження навіть показали, що повільне моргання з котиком – чудовий інструмент для спілкування з ним зрозумілою для нього мовою. Тож можна спробувати повільно моргати разом з котиком на повсякденній основі. Тому що коти люблять поцілунки на їхніх умовах, а особливо на мові, яку вони повністю розуміють, йдеться у статті.

Цікавинки про котів

Зазвичай якщо протягом дня простежити за своїм котом, то можна застати його під час дрімоти. Проте як тільки ви захочете лягти спати, то кіт не дасть вам цього зробити, через що їхні господарі часто не висипаються. Цьому є пояснення.

Раніше УНІАН розповідав про 10 найграйливіших порід котів. Хоча всі кішки прекрасні, але якщо ви шукаєте кішку, яка буде енергійною, грайливою і лагідною одночасно, певні породи кішок можуть бути найкращим вибором.

Вас також можуть зацікавити новини: