У мережі завірусився лайфхак, який обіцяє підтримувати свіжість унітазу, але його спростували експерти. / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Ніхто не любить годинами мити туалет або кухню, тому часто люди шукають лайфхаки для прибирання, щоб полегшити собі життя. Експерти застерігають від використання одного методу прибирання, тому що це може спричинити хаос у вашому домі.

Видання Mirror пише, що ванні кімнати кишать бактеріями і мікробами, включаючи стрептококи, стафілококи і кишкову паличку, тому важливо ретельно мити всі приміщення, і в першу чергу сидіння унітазу. Хоча повсякденні турботи можуть і не приносити радість, важливо їх виконувати, щоб будинок був безпечним.

Нещодавно в мережі завірусився лайфхак, який обіцяє підтримувати свіжість унітазу, але його спростували експерти.

Так, Лексі Грей опублікувала відео, в якому поділилася тим, як вона чистить унітаз, що привело в здивування користувачів соцмережі. Вона порадила прорізати щілину в пляшці засобу для миття підлоги, що містить харчову соду, і помістити її в бачок унітазу. Коли Грей спустила воду в унітазі, червона рідина витекла через бачок в чашу, і вона заявила, що завдяки цій хитрості її туалет став пахнути "добре".

Однак деяких сантехніків її метод не вразив. Вони попередили людей про небезпеку цього способу і сказали, що він може привести до пошкодження водопроводу в будинку.

"Це роз'їсть будь-яку гумову прокладку, пошкодить зливний клапан і заслінку. Наносьте чистячі засоби в чашу, а не в бачок", - йдеться в повідомленні.

Експерти з компанії Mr Rooter Plumbing не радять використовувати відбілюючі таблетки для видалення плям, що важко виводяться в туалеті. Натомість вони рекомендують просто використовувати щітку для унітазу та засіб для чищення, наприклад спрей, щоб витерти всі непривабливі сліди.

"Чим довше знаходиться в бачку таблетка, тим довше її хімікати руйнують матеріали. Зрештою, труби почнуть текти, і унітаз не зможе нормально змивати воду", - пояснили експерти.

Раніше УНІАН писав, для чого кладуть Туалетний папір в холодильник у Німеччині.

Вас также могут заинтересовать новости: