Клеопатра померла у віці 39 років / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Єгипетські історики переконані, що наблизились до розкриття давно втраченої гробниці Марка Антонія та Клеопатри. На думку науковців, вони визначили приховане місце склепу, в якому і поховані видатні постаті. 

"Давно втрачену гробницю Антонія і Клеопатри врешті-решт буде розкрито. Місце поховання було остаточно оцінено в регіоні Тапосіріс Магна, в 30 км (18 милях) від Александрії... Я сподіваюся незабаром знайти гробницю Антонія та Клеопатри. Я вірю, що вони поховані в одній гробниці", — сказав єгипетський археолог Захі Хавасс, кого цитує Mirror.

За словами істориків, вони визначили точне місце розташування гробниці і знають, де треба копати.

Відео дня

Як відомо, Клеопатра VII була останньою діючою правителькою королівства Птолемеїв у Єгипті. Передбачається, що вона та Марк Антоній покінчили життя самогубством у серпні 30 року до нашої ери, дозволивши змії вкусити їх. Клеопатрі тоді було 39 років. Також є версія, що жінку вбили. Очікується, що виявлення тіла допоможе встановити істину.

Останні відкриття щодо Єгипту

Нещодавно вчені змогли відтворити аромат, який використовувався під час муміфікації Сенетней - годувальниці фараона Аменхотепа II.

Група археологів заявила, що розкрила таємницю, як єгиптяни пересували величезні кам’яні плити для будівництва пірамід. Зазначається, що Велика піраміда складається з понад 2,3 мільйона блоків вапняку та граніту, кожен з яких важить щонайменше дві тонни.

Інші науковці розповіли про можливу роль таємної кімнати у Великій піраміді Єгипту.

Вас також можуть зацікавити новини: