Еспресо і американо-відмінності / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ці два кавових напою вважаються мало не найпопулярнішими, поряд з латте і капучино - різниця у яких теж серйозна. Однак важливо розуміти, чим відрізняються між собою американо і еспрессо - різниця, насправді, досить істотна. Запам'ятайте, щоб не помилятися.

Як з'явилася кава американо - легенда

Існує версія, що американо виник за часів Другої світової війни, коли в Італії був наплив американських солдатів. У країні спочатку готували тільки еспресо, але такий напій не сподобався військовим - порція була занадто маленькою, а смак занадто насиченим. Тоді італійці стали розбавляти еспресо водою - так з'явився напій, який назвали на честь "винуватців торжества". Звідси стає зрозумілою перша різниця між еспресо і американо - наявність порції води в напої.

Чим між собою відрізняються еспресо і американо - різниця

Еспресо і американо - це два кавових напою, технологія приготування яких дуже різна. Варто розуміти, що еспресо - це кава в чистому вигляді, його порція 15 мл, з щільною текстурою і приємними тягучими крема. Американо - це той самий еспресо, але з гарячою водою. Класична пропорція кави і води 1:1, але допускається і 1:2, і 1:4. Якщо знати про це, то можна швидко зрозуміти, де більше кофеїну - в еспресо або американо, природно, кофеїну буде менше в напої, який розбавлений гарячою водою. 

Відео дня

В індустрії кави американо і еспрессо - це два різних напою, ставлення до яких теж відрізняється. Багато бариста вважають, що американо - це напій з порушенням всіх мислимих і немислимих технологій приготування. Зерно, яке було обсмажене для приготування кави методом еспресо, в результаті перетворюється в каву, розбавлений водою. Через це пропадає смак, аромат і крему - тобто, ви берете зерно, яке здатне підвищити тактильність кави, а потім знову її знижуєте, додаючи воду. Незважаючи на цю обставину, багатьом людям подобається американо, тому відштовхуйтеся від своїх особистих переваг, але вибирайте тільки те, що хочете самі.

Вас також можуть зацікавити новини: