На Землю летить шматок найнебезпечнішого астероїда / getty images

Після семи років перебування у глибокому космосі 24 вересня зонд NASA OSIRIS-REx прибуде на Землю. Він доставить зразки найзагадковішого і небезпечного астероїда Бенну. Ця місія увійде в історію, повідомляє Space.

Очікується, що обладнаний тепловим екраном OSIRIS-REx увійде в атмосферу Землі зі швидкістю близько 43 тисяч км/год, після - знизить її до 16 км/год, використовуючи парашути, і приземлиться у пустелі американського штату Юта.

Зазначається, що всередині зонда без перебільшення дійсно дорогоцінний зразок.

Відео дня

"У жовтні 2020 року космічний корабель зібрав матеріал з навколоземного астероїда Бенну шириною 500 метрів, який, ймовірно, містить інформацію про історію Сонячної системи", - вказується у публікації.

Відомо, що місія стартувала у 2016 році, в 2018-му космічний апарат приземлився на Бенну і тільки у 2020 році почав видобуток проб, зіткнувшись з непередбаченими викликами. Виявилося, що Бенну був покритий валунами.

Марсохід NASA виробив кисень на Червоній планеті

Нагадаємо раніше повідомлялося, що пристрій, розташований на марсоході NASA Perseverance, закінчив перший у світі експеримент з виробництва кисню на Марсі.

Прилад виробив достатньо кисню, щоб підтримати астронавта протягом декількох годин. Він зміг виробити у цілому 122 г кисню, яких вистачить космонавту на три години.

Вас також можуть зацікавити новини: