Дізнайтеся, яка ви відьма за знаком Зодіаку / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Напередодні Хелловіну письменник Якоб Буденц звернув увагу на відьом з історії, міфів, фольклору та художньої літератури, які втілюють архетип кожного знака Зодіаку, пише New York Post.

Овен - Медея

Страхітлива і могутня Медея з грецької міфології прекрасно підходить представникам знака Овен, у якого репутація пристрасного божевільного.

Телець - Марджорі Кемерон

Марджорі Кемерон - відьма, окультистка, яка народилася 23 квітня 1922 року під знаком Тельця. Вважається, що Телець створений, щоб терпіти і насолоджуватися. У свою чергу, Кемерон пережила двох чоловіків і в останні роки свого життя присвятила себе заняттям тайцзи, курінню травички і творчості.

Відео дня

Близнюки - Тітуба

Тітуба була однією з перших, кого звинуватили у чаклунстві в Салемі у 1692 році, і її свідчення були дикими, наповненими кривавими обітницями, рудими котами, крилатими жінками та дияволом у чорній куртці.

Рак - Баба Яга

Баба-Яга уособлює все, що прекрасно і жахливо у божественному материнстві, зазначив Якоб Буденц. Іноді її зображують у вигляді грізного людожера, іноді як корисного провідника для молодих шукачів пригод.

"Хатина Баби Яги до дивацтва нагадує будинок. Якщо тільки ти її не розлютиш - у цьому випадку вона майже напевно тебе з'їсть", - додав письменник.

Лев - Вінфред Сандерсон

Відьма з "Фокус-покуса" Вініфред Сандерсон з копицею рудого волосся і з жахливим шипом марнославства, є втіленням енергії Лева. Лев керує п'ятим будинком творчості, карнавалів та внутрішньої дитини. У свою чергу, Вінні завжди намагається зберегти молодість. Одержима іміджем, старша сестра Сандерсон починає використовувати для цього душі невинних дітей.

Діва - Марі Лаво

Вважається, що Марі Лаво народилася 10 вересня 1801 року під знаком Діви. Вона запам'яталася своєю вродженою здатністю організовувати, зцілювати, давати поради, захищати і, перш за все, допомагати, як і багато Дів.

Терези - Глінда

Глінда - добра чарівниця Півдня. Керовані Венерою, планетою любові, краси і святого прагнення до естетики, Терези часто плутають привабливість з порядністю. І Глінда не є винятком.

Скорпіон - Ненсі Даунс

Чи був колись на екрані більш чудовий стереотипний Скорпіон, ніж Файруза Балк у ролі Ненсі Даунс у фільмі "Ремесло" 1996 року? Владолюбна, схильна до крайнощів і любителька незручного зорового контакту, Ненсі демонструє деякі з найбільш похмурих проявів архетипу Скорпіона.

Стрілець - Діон Форчун

Діон Форчун - британська окультистка, медіум, маг народилася 6 грудня 1890 року під знаком Стрільця, продемонструвала високі ідеали і дух свободи свого сонячного знака.

Козеріг - Сабріна Спеллман

Сабріна Спеллман - персонаж однойменного серіалу "Сабріна - маленька відьма". Орієнтована на сім'ю, готова спробувати все, від практичного до езотеричного, щоб втілити в життя мрії себе і своїх близьких. Тим самим вона і заробила свій почесний статус Козерога, попри суперечливі історії свого походження.

Водолій - Геката

Геката - анатолійська і фракійська богиня Місяця, пекла, всього таємничого, магії та чаклунства. Спочатку в давньогрецькій міфології Геката не була негативним персонажем. Пізніше, з розвитком культу Афродіти, Афіни, Артеміди та інших богинь, Геката відходить на задній план, опускається все нижче у володіння Аїдаю Так і Водолія, який завжди перебуваючи на межі між традиціями і їх порушенням, між структурою і руйнуванням, часто називають аутсайдером Зодіаку.

Риби - Мадам Бланк

Мадам Блан - персонаж фільму жахів "Суспірія" (2018 рік), яку зіграла Тільда Свінтон. На відміну від інших водних знаків, суперсила Риб полягає у здатності "читати" емоції людей, що може пояснити, чому під цим мінливим знаком народилися ряд відомих лідерів культів.

Раніше УНІАН пропонував дізнатися, який ви горіх за знаком Зодіаку.

Вас також можуть зацікавити новини: