
Яйця та кисломолочний сир вважаються поживними варіантами сніданку з високим вмістом білка. Однак, кожен з цих продуктів має свої плюси та мінуси, якщо говорити про підтримку здоров’я серця, пише Verywell Health.
Видання вказує, що яйця та кисломолочний сир можуть сприяти здоров'ю серця, якщо вживати їх у помірних кількостях. При цьому, вибір краще робити, спираючись на індивідуальний стан здоров’я людини та дієтичні потреби.
Зазначається, що якщо порівнювати ці два продукти, враховуючи їхні поживні цінності з результатами досліджень щодо здоров’я серця, тоді кисломолочний сир може бути найбільш поживним вибором.
Наводяться результати дослідження, які вказують, що кисломолочний сир має більше кальцію та менше насичених жирів. При цьому, рекомендується обов’язково обирати сир, який містить не більше 300 мг натрію, оскільки він може впливати на підвищення артеріального тиску і ризик серцевих захворювань.
Водночас, видання додає, що яйця містять вітаміни і антиоксиданти, які підтримують здоров'я серця. Проте високий вміст білка і насичених жирів робить їх дещо менш корисними для серця. Дослідження показало зв'язок між насиченими жирами, рівнем холестерину і серцевими захворюваннями.
Як йдеться в публікації, високий вміст холестерину в яйцях спонукав експертів з питань здоров'я серця застерігати людей від їх включення до раціону харчування.
Поради зі здорового харчування
Раніше УНІАН повідомляв, що дієтологів спитали, яку олію вони найчастіше обирають для приготування страв. Примітно, що всі 4 експери назвали один й той же варіант. Їхній вибір впав на оливкову олію, яка багата на корисні для серця мононенасичені жири та містить поліфеноли - потужні антиоксиданти, які підтримують серцево-судинну систему, знижують запалення і покращують рівень ліпідів у крові.
Також ми писали, що дієтологи розповіли, що виноград може сприяти зниженню кров'яного тиску, поліпшенню сну, підвищенню імунітету і регулюванню рівня цукру в крові та ваги. В ньому міститься понад 1600 сполук, які корисні для серця, кишківника, мозку та інших органів. Тому, дієтологи вважають виноград справжнім "суперпродуктом".