Експерти рекомендують скорочувати споживання кави поступово / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви відмовитеся від кави, ваш сон має покращитися. Однак, як стверджують експерти, статися це може не відразу. І чим більше кави ви п'єте, тим важчим може бути цей перехід, пише healthdigest.com.

"Причина, через яку кава може ускладнювати сон, полягає в тому, що кофеїн перешкоджає денному накопиченню в мозку хімічної речовини, відомої як аденозин. Що вищий рівень аденозину в мозку до кінця дня, то сильніше ви втомлюєтеся до ночі", - ідеться в публікації.

Згідно з опитуванням, проведеним у 2023 році, майже 80% учасників, які щодня п'ють каву, повідомили, що випивають дві або більше чашок протягом робочого тижня. І в людей із вищим споживанням кави різке припинення її вживання може призвести до порушень циклу сну.

Відео дня

"У завзятих любителів кави ці порушення сну можуть набути форми безсоння, одного з багатьох потенційних симптомів припинення вживання кофеїну", - говориться у публікації.

Експерти рекомендують скорочувати споживання кави поступово, і з часом симптоми вщухнуть. Передбачається, що цикл сну знову вирівняється через 7-14 днів. Зазначається, що після закінчення цього часу спостерігається поліпшення сну.

"Наприклад, спробуйте знизити споживання кави на 50% протягом першого тижня, потім зменшіть його вдвічі ще раз на другому тижні, і так далі. Таким чином, ви можете знизити ймовірність виникнення синдрому відміни приймання кофеїну, який також може включати головні та м'язові болі, нудоту, затуманення свідомості, запори та денну сонливість", - наголошується в публікації.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 3 добавки до кави, які знизять рівень холестерину в крові.

Вас також можуть зацікавити новини: