Торт виходить ніжним і з насиченим смаком / фото ua.depositphotos.com

Любителям кави точно сподобається рецепт торта від Шарлотти Оутс із Charlotte's Lively Kitchen. Він не тільки смачний, а й дуже простий у приготуванні.

Як пише Еxpress, на приготування цього десерту потрібно лише 30 хвилин, а всі продуктів вже є у вас вдома. Для приготування візьміть:

  • розчинна кава - 3 ст. л.
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач - 2,5 ч.л.;
  • цукор - 220 ш;
  • маргарин або масло - 220 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • молоко - 2 ч.л.;
  • сіль - дрібка.

Також для цього торту треба приготувати солодкий масляний крем. Він також не потребує дорогих чи незвичних продуктів.

Відео дня

Для масляного крему знадобиться:

  • вершкове масло - 200 г;
  • цукрова пудра - 400 г;
  • екстракт ванілі;
  • розчинна кава - 8 ч.л.;
  • окріп - 4 ч.л.
  • чотири чайні ложки окропу.

Духовки розігріваємо до 160°C . Дві форми для випікання діаметром 20 см треба вистелити перагментом. 

Всі інгредієнти для біскіта збиваємо до пишності. Далі суміш треба розділити між двомаа формами й випікати 30 хвилин. Для перевірки треба втикнути у центр шмажку чи зубочистку - вона має вийти чистою і сухою.

Залишаємо бісквіти охолоджуватись у формі на 10 хвилин, а далі дістаємо їх на решітку. Коли вони повністю охолонуть, час переходити до крему.

Для початку каву змішайте з окропом. Поки вона охолоджується, треба збити масла, ваніль та цукрову пудру до однорідного й пишного стану. Не перестаючи збивати по чайні ложці додавайте каву. Крем має бути ніжним і легко маститись. Якщо він затвердий, то додайте трохи молока - не більше 1 чайної ложки за раз.

Змажте торт кремом. Його вистачить і всередину, і щоб змастити зверху й з боків.

Незвичайні рецепти десертів

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати десерт з часів Першої світової війни. Торт випікався без яєць, молока та масла, зате мав у начинці сухофрукти у поєднанні зі спеціями. Зараз в Україні триває війна, у багатьох родинах чоловіки несуть службу в складі ЗСУ, тож, якщо є можливість, можна почастувати своїх героїв цим смачним старовинним тортом. Попри обмеженість в інгредієнтах, він має чудовий смак, а його текстура залишається вологою протягом декількох днів. 

Вас також можуть зацікавити новини: