Не всім собакам потрібні багатогодинні ігри на вулиці / колаж УНІАН, фото wikimedia.org

Якщо ви класичний інтроверт, який вважає за краще сидіти вдома з гарною книгою, аніж іти на вечірку, певно, оптимальним домашнім улюбленцем для вас стане ледачкуватий кіт. Але якщо вам хочеться тримати вдома саме собаку, серед понад 200 племінних порід можна знайти кілька таких, які підійдуть вам якнайкраще.

Видання Scotsman склало список із 10 собачих порід, характер яких робить їх вдалим вибором для інтровертів:

  1. Басенджі. Порода відома тим, що ці собаки не гавкають – натомість вони видають дивний звук йодлю. Вони також дуже незалежні собаки, які охоче розважаються, не потребують багато уваги і не вимогливі.
  2. Німецький дог. Ніжний велетень, якому не потрібні фізичні вправи чи час на свіжому повітрі — вони воліють розвалитися на дивані, аніж бути товариськими.
  3. Кавалер-кінг-чарльз-спаніель. Невибагливий у догляді болонковий пес, який із задоволенням просто згортається калачиком поруч з вами і може так спати годинами.
  4. Ірландський вовкодав. Ще одна порода, яка не потребує великого простору чи уваги — із задоволенням годинами спатиме калачиком біля ваших ніг.
  5. Німецька вівчарка. Ця порода доволі активна, проте має іншу перевагу – пес створює глибокий емоційний зв’язок із власником, тож німецька вівчарка змусить вас почувати себе з одного боку потрібним, а з іншого – захищеним.
  6. Мопс. Коли потрібно, цей пес може бути дуже товариським, але однаково радий просто спати на дивані, якщо його ніхто не чіпатиме.
  7. Шиба-іну. Найбільш схожа на котів порода собак. Шиба-іну люблячий пес, але водночас із задоволенням розважає себе сам.
  8. Грейхаунд. Вони можуть швидко бігати у парку, але повалятися на килимі з-півдня їм подобається не менше. Ці собаки не висувають до своєї людини великих вимог.
  9. Бассет-хаунд. Чарівна порода, створена, здається, саме для того, щоб сидіти вдома й лінуватися біля обігрівача, поки ви читаєте хорошу книгу. Вони ідеальні компаньйони, які просять дуже мало. 
  10. Чихуахуа. Маленький песик, який ідеально підходить для інтровертів. Чихуахуа може ходити за вами хвостиком по квартирі, демонструючи міцний зв'язок із власником.

Інші матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, цуценята деяких порід є досить дорогими, тому вони нерідко привертають увагу злодіїв. Іноді викрасти і продати цуценя вигідніше, ніж грабувати квартиру. Експерти розповіли, представників яких порід викрадають найчастіше.

Відео дня

Також ми розповідали про найрідкісніші породи котів. Якщо вам потрібен котик, який одним своїм виглядом демонструватиме унікальність, тоді вам буде цікаво дізнатися про ці 10 котячих порід.

Вас також можуть зацікавити новини: