Деякі породи є досить молодими і рідкісними / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Кожен власник кота вважає свого пухнастика унікальним та неповторним. І це насправді так. Але порода, до якої належить кіт – інша справа. Для деяких власників важливо, аби домашній улюбленець був представником справді рідкісної породи, що додатково підкреслить його індивідуальну унікальність.

Видання Scotsman склало список із 10 котячих порід, які справді є досить рідкісними, і власники можуть хизуватися ними, як справжньою перлиною. Ось ці породи:

  1. Сококе. Миролюбна і спокійна, ця красива порода має дуже красиву шерсть, хоча й відноситься до короткошерстих.
  2. Шартрез. Тихий, але активний кіт. Ця порода є однією з найрозумніших на планеті.
  3. Корніш-рекс. З інтригуючою кучерявою шерстю ця рідкісна порода кішок є однією з найактивніших у світі. Ці коти родом з Британії дуже люблять грати, і їм потрібен господар, який зможе втамувати їхню жагу до розваг.
  4. Американська жорсткошерста кішка. Останнім часом ця порода котів, виведена в Нью-Йорку, набула популярності. Початково її створювали, щоб боротися з гризунами в домі.
  5. Корат. Ця старовинна порода кішок має тайське походження і десятиліттями вважалася дуже престижною. Корати часто були домашніми тваринами у високопоставлених осіб уряду Таїланду. 
  6. Турецький ван. Родом зі Східної Туреччини, ця чудова, пухнаста порода кішок існує вже сотні років.
  7. Бурміла. З яскравими сріблястими відблисками порода кішок бурмілла вже давно цінується за розкішний, навіть гламурний вигляд.
  8. Норвезька лісова кішка. Ця велика, пухнаста порода котів має добрячий заряд енергії, але, щойно "батарейка" розрядиться, кішка спатиме хоч цілий день.
  9. Петерболд. Наповнені енергією, розумні та цікаві, ці лисі породи кішок походять з Росії та мають дуже великі вуха.
  10. Лаперм. М’яка кучерява шерсть виділяє цю породу кішок серед інших. Вони відомі як дуже ніжна порода, яка може стати чудовим компаньйоном для людини.

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, деякі породи котів є настільки дорогими, що одне кошеня може коштувати тисячі доларів. Експерти склали список із 9 найдорожчих порід у світі.

Відео дня

Також ми розповідали про 10 порід собак, які люблять жувати все навколо. Якщо з юності не відучити цих собак від поганої звички, це стане проблемою на все собаче життя.

Вас також можуть зацікавити новини: