Собак викрадають частіше, ніж можжна подумати / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Більшість собак, яких тримають вдома жителі міст, належать до племінних порід, що помітно відрізняє їх від квартирних котів, серед яких доля "безпородних" досить велика. Відтак попит на породистих собак позначається і на їхніх цінах: цуценята можуть коштувати сотні, а іноді тисячі доларів. 

На жаль, злочинці це давно зрозуміли, тож цуценята дорогих пород часто стають об’єктами крадіжок. Якщо ви є власником дорого цуцика, який ще не в тому віці, щоб захистити навіть себе самого, будьте уважні. Видання Scotsman склало перелік із 11 собачих порід, представники яких найчастіше стають жертвами викрадень. І хоча статистика походить з Великої Британії, загальні тенденції зберігаються і в Україні.

Отже, ось породи собак, яких викрадають найчастіше:

Відео дня
  1. Стаффордширський бультер'єр. Популярність породи в останні роки різко зросла, і тепер вона увійшла до топ-10 найпоширеніших собак. Це улюблена ціль злодіїв, на яку припадає понад чверть усіх крадіжок собак.
  2. Чихуахуа. Найменша собака у світі також є однією з найбільш часто крадених. На крихітних чихуахуа припадає 12% усіх крадіжок.
  3. Французький бульдог. Поступаючись за популярністю лише лабрадору-ретриверу, французький бульдог є об’єктом 10% усіх крадіжок собак.
  4. Німецька вівчарка. На жаль, німецька вівчарка користується такою ж популярністю серед злочинців, як і серед поліцейських, які використовують таких собак для розшуку тих самих правопорушників. 
  5. Американський бульдог. Завершує п'ятірку найбільш часто крадених собак чудовий американський бульдог. 
  6. Сибірський хаскі, який призначений тягати упряжки в крижаній тундрі, є одним із найвимогливіших собак. Але, схоже, це не зупиняє злодіїв.
  7. Джек-рассел-тер'єр. Ці допитливі собаки відносно недорогі, але дуже популярні.
  8. Кокер-спаніель. Теж є частою ціллю для викрадачів собак.
  9. Померанський шпіц. Ця собака для багатьох людей є ідеальним втіленням "болонки", але, на жаль, їх часто крадуть.
  10. Мопс. Ще одна собака, яка, здається, стала популярною як серед любителів собак, так і серед злочинців.
  11. Лабрадор-ретривер. Можливо, є найпопулярнішим собакою у світі. Тож і крадії теж не обходять його увагою.

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, кожен власник кота вважає свого пухнастика унікальним та неповторним. Але порода, до якої належить кіт – інша справа. Якщо ви хочете мати справді унікального пухнастика, зверніть увагу на ці рідкісні породи котів.

Також ми розповідали, що деякі породи собак аж надто обожнюють гризти все навколо. Тож плануючи завести песика, будьте уважними з цими породами.

Вас також можуть зацікавити новини: