Путін на презервативі / фото: aiisacondoms.com

Грузинська компанія Aiisa, яка створила презервативи з обличчям Путіна, виграла справу в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє "Ехо Кавказу"

Засновниця компанії Ананія Гачечиладзе подала позов у 2018 році, після того, як грузинський суд оштрафував компанію на 500 ларі (160 доларів) за оформлення деяких упаковок презервативів і виніс рішення про припинення їх виробництва.

Відео дня

На думку міського та Апеляційного судів, написи і зображення на продукції компанії сексуального характеру, пов'язані з історичними персонами Грузії або релігійною тематикою, порушували моральні підвалини. Слід зазначити, що серед зображень, розміщених компанією на упаковках презервативів, було і обличчя російського президента Володимира Путіна, а також Йосипа Сталіна.

фото: aiisacondoms.com

ЄСПЛ постановив, що у випадку Aiisa була порушена стаття 10 Конвенції з прав людини, згідно з якою: "у кожного є свобода вираження думки. Це право передбачає свободу людини мати власні погляди, отримувати і поширювати інформацію або ідеї без втручання влади і незалежно від державних кордонів".

ЄСПЛ дійшов висновку, що рішення національних судів, які обмежили свободу слова позивача, не були ні релевантними, ні достатніми для виправдання втручання до статті 10.

Читайте такожУ В'єтнамі жінка прала й продавала використані презервативи: назбиралося понад 300 тисяч виробів (відео)

Вас також можуть зацікавити новини: