Часник можна швидко очистити, якщо знати ці лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

Часник дуже активно використовується для приготування страв. Однак його очищення викликає багато негативних емоцій, адже це займає багато часу і залишає неприємний запах на руках.

Як пише The daily meal, існують способи швидкого очищення часнику за допомогою води. Ці варіанти допоможуть не витрачати час та зусилля на цю справу.

Для першої техніки треба взяти миску та покласти в неї зубчики часнику. Туди треба додати трохи гвоздики і залити теплою водою. Залишаємо приблизно на дві хвилини і після цього шкірка легко зніматиметься. Як зазначається, цей прийом схожий на бланшування, оскільки допомагає зберегти смак, але й водночас послаблює лушпиння. Таким чином можна також очистити й цибулю-шалот.

Відео дня

Для другого методу зубчики часнику спочатку потрібно покласти на 20 секунд до мікрохвильової печі. Коли вони охолонуть, покладіть їх та гвоздику у ємність та активно трусіть приблизно 30 секунд, щоб очистити часник від шкірки. За необхідності це можна робити й довше.

Інші кулінарні поради

Досвідчений гурман і шеф-кухар Річ Хардінг поділився своїм надійним способом зробити смажену картоплю першокласною. Для цього треба додати один інгредієнт.

Американський кухар поділився з користувачами мережі способом, який дозволяє очистити варену картоплю за лічені секунди.

Вас також можуть зацікавити новини: