Бізнесмен назвав "вбивчі" запитання на співбесіді / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Співбесіди при прийомі на роботу ніколи не бувають легкими, і стосується це не лише шукачів роботи, але й самих начальників. Бізнесмен Джеймс Каан назвав три "вбивчих" питання, які роботодавці можуть задати, щоб збити людину з курсу. 

"Я ніколи не йшов за натовпом, завдяки своєму 30-річному досвіду співбесід з кандидатами я створив власний набір запитань, спрямованих на те, щоб збити їх із курсу й перейти до дрібниць – побачити трохи справжнього, а не просто ваше alter ego для співбесід", – написав він у своєму LinkedIn.

За його словами, він просто замаскував типові запитання, які ставлять рекрутери на співбесідах. Наприклад, запитуючи про слабкі сторони будь-якого працівника, генеральний директор компанії Hamilton Bradshaw Group запитав би: "Якби я подзвонив вашому менеджеру й запитав, що його у вас дратує, що б він сказав?". Якщо ви сподіваєтеся отримати найвищу посаду, ви повинні відповісти так, щоб це було повʼязано із посадою, на яку ви претендуєте. 

Відео дня

Проте, як стверджує Джеймс Каан, ваш шанс не втрачено, якщо ви неправильно відповісте на це перше запитання. Вирішальними будуть два інших. 

Зокрема, Каан любить запитувати людей про їхні сильні стороно. Проте робить він це по-особливому. Він ставить кандидатові це запитання: "Я хочу знати, у чому ви відзначилися на своїй попередній посаді, що б мені сказали ваші попередні колеги, чим ви були відомі?". Бізнесмен радить відповідати так, щоб ваш потенційний роботодавець мав уявлення про ваш характер. 

Третє і останнє запитання може як дати вам роботу мрії, так і остаточно забити цвях. Останнє запитання, яке рекомендує ставити кандидатам на посаду, звучить так: "Якби у вас була чарівна паличка і ви могли б отримати будь-яку роботу, якою б це була?".

Гендиректор зізнався, що це питання – найулюбленіше, адже він "завжди дивується реакції, яку отримує". Більшість людей "спотикаються" саме на цьому запитанні, тому що забувають, що вони на співбесіді.

"Загальне правило для цього питання полягає в тому, що завжди відповідайте на те, що стосується тієї ж або схожої галузі чи посади, на яку ви претендуєте", – порадив відомий бізнесмен.

Чоловік рекордно швидко провалив співбесіду: що сталося

Чоловік, який прийшов на співбесіду, провалився у перші ж 5 хвилин, як зайшов у будівлю. Він зневажливо поставився до адміністратора і одразу ж справив погане враження. 

Виявилося, що секретаркою була HR-менеджер. Вона намагалася оцінити, наскільки шанобливе ставлення її потенційних співробітників до оточення.

Вас також можуть зацікавити новини: