Дізнавайтеся, як правильно смажити рибу в борошні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Смажена риба - одна з найулюбленіших страв у багатьох сім'ях. Але, як часто буває, під час смаження в борошні вона може підгорати, втрачаючи апетитний вигляд і смак.

Давайте разом дізнаємося, як смажити рибу, щоб домогтися золотистої скоринки без неприємного присмаку гару.

Як смачно посмажити рибу - що важливо перед приготуванням

Для того, щоб порадувати своїх домочадців смачною смаженою рибою, необхідно приділити особливу увагу таким етапам:

Відео дня
  • Підготовка риби. Перед тим як смажити рибу, її необхідно ретельно підготувати. Якщо ви готуєте хек, переконайтеся, що він розморожений і промитий. Червону рибу, наприклад, форель або сьомгу, наріжте стейками.
  • Вибір борошна. Щоб борошно не підгорало, важливо правильно його вибрати. Використовуйте пшеничне борошно тонкого помелу або кукурудзяне борошно - воно додасть рибі хрусткої текстури.

Для отримання кращого результату багато кулінарів радять змішувати борошно з крохмалем у пропорції 2:1.

Як смажити рибу в борошні - покроковий процес

Якщо ви не знаєте, як і скільки смажити червону рибу або збираєтеся готувати хек, ось кілька корисних порад від досвідчених кухарів. Приступаючи безпосередньо до смаження:

  • Обов'язково обсушіть шматочки паперовим рушником перед обвалюванням у борошні. Волога на поверхні може зробити скоринку липкою.
  • Насипте борошно на плоску тарілку й обваляйте кожен шматочок так, щоб він був покритий рівномірно. Зайве борошно струсіть.
  • Розігрійте сковороду з товстим дном на середньому вогні. Налийте рослинну олію - вона має добре прогрітися, але не диміти.

Після цього покладіть шматочки на сковороду так, щоб між ними залишався простір. Червону рибу смажте близько 3-4 хвилин з кожного боку, щоб вона зберегла соковитість. Для хека достатньо по 2-3 хвилини на один бік.

Щоб борошно не підгорало, важливо постійно стежити за температурою і за необхідності міняти олію:

  • Регулюйте вогонь, щоб підтримувати стабільну температуру.
  • Не давайте олії сильно нагріватися. Гаряча олія може призвести до підгоряння борошна, а холодна - вбере зайвий жир. Оптимальна температура - 180 градусів.
  • Якщо смажите велику кількість риби, міняйте олію після кожної партії, щоб уникнути пригорання залишків борошна.

Тепер ви знаєте, як правильно смажити рибу в борошні, чи то хек, чи то червона риба. Головне - стежити за температурою, правильно підготувати продукт і використовувати свіжі інгредієнти. З цими порадами ви навчитеся, як смажити рибу смачно і без зайвих проблем.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому смажать рис перед варінням.

Вас також можуть зацікавити новини: