REUTERS

Його учасники обговорили заходи з реалізації плану дій, покликаного вивести людство на шлях перетворень в ім'я благополуччя і здоров'я людей планети, повідомляє Центр новин ООН.

«Сьогодні ми відзначаємо першу річницю з дня прийняття Цілей сталого розвитку на період до 2030 року. Ці Цілі отримали глобальну підтримку. Більш 50 країн закріпили їх у своїй національній порядку денному», - заявив Генеральний секретар ООН.

Цілі сталого розвитку були одноголосно прийняті всіма 193 державами-членами ООН в ході історичного Саміту у вересні 2015 року.

Відео дня

Світові лідери пообіцяли «покласти край бідності та голоду у всіх їх формах і проявах і домогтися, щоб усі люди могли жити в здоровому навколишньому середовищі і реалізувати свій потенціал в умовах гідності і рівності».

Лідери держав та урядів заявили про готовність провести «сміливі» реформи з тим, щоб вивести світ на траєкторію сталого розвитку.

Генеральний секретар ООН зазначив, що 17 Цілей в сфері сталого розвитку та 169 завдань носять комплексний і неподільний характер і забезпечують збалансованість всіх трьох компонентів сталого розвитку: економічного, соціального та екологічного.

Читайте такожАсамблея ООН прийняла резолюцію про захист навколишнього середовища в районах збройних конфліктів

«Минулий рік був напруженим. Реалізація Цілей йде повним ходом», - заявив Пан Гі Мун.

Він підкреслив, що весь світ зацікавлений у викоріненні убогості і стійкому розвитку в інтересах усіх людей.

«На карту поставлено наше спільне майбутнє», - заявив Генеральний секретар ООН. Він повідомив, що до кінця наступного року ООН має намір «рекрутувати» більше мільйона активістів, які допоможуть донести суть цілей і завдань в сфері сталого розвитку до двох мільярдів чоловік.

Генеральний секретар ООН закликав все міжнародне співтовариство об'єднатися в боротьбі за краще майбутнє. Він попередив, що часу на зволікання немає.