Грета Тунберг / фото REUTERS

Шведська екоактивістка Грета Тунберг, яка започаткувала молодіжний рух «шкільний страйк за клімат», отримала в Німеччині нагороду в галузі кіно й мас-медіа «Золота камера».

Організатори премії вручили нагороду 16-річній активістці за її внесок у боротьбу проти змін клімату, пише DW.

Читайте також16-річну шведську екоактивістку номінували на Нобелівську премію миру

Відео дня

На церемонії вручення «Золотої камери» в Берліні дівчина закликала знаменитостей попередити людство про загрозу, що становлять зміни клімату. Тунберг упевнена, що людство стоїть «на роздоріжжі» своєї історії».

Активістка зазначила, що комічним є той факт, що школярам і студентам треба пропускати заняття, аби виступити з протестом проти знищення їхнього майбутнього.

Свою нагороду Тунберг присвятила захисникам Гамбахського лісу — активістам, які виступають проти вирубок.

Нагадаємо, Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру.

У грудні 2018 року дівчинка виступала з промовою на Всесвітній конференції ООН з питань зміни клімату в Катовіце, де вона закликала законодавців і державні органи почати діяти задля зменшення шкідливих викидів в атмосферу.

У 2019 році вона організувала ходу в Парижі, до якої приєдналося близько тисячі людей. Тунберг йшла з табличкою «страйк школи заради клімату», з якою вона раніше ходила до стін шведського парламенту.

23 січня Тунберг приїхала на Всесвітній економічний форум у Давос, аби привернути увагу до проблеми глобального потепління.

Тунберг заснувала рух Climate Strike, до якого приєдналися школярі із різних країн Європи.