Иллюстративная фотография: озеро Байкал / BaikalNature / Flickr

Рівень води в озері Байкал впав ще на 1 см і досяг 455,94 метрів - на 6 см нижче критичної позначки, повідомили у вівторок у міністерстві природних ресурсів Бурятії, передає ТАСС.

"Такі дані зареєстровані станом на 16 березня. 455,94 метрів - це на 6 см нижче критичної позначки, встановленою постановою уряду РФ 2001 року", - уточнили в міністерстві.

Вперше рівень води в озері опустився на 1 см нижче критичної позначки в 456 метрів 25 лютого. Зниження ще на 1 см відбулося 27 лютого. 5 березня показник досяг 455,97 метрів. 10 березня рівень води в Байкалі знизився до 455,96 метрів. Станом на 12 березня він впав до 455,95 метрів.

Відео дня

Читайте такожВ Іркутській області введено режим НС: рівень Байкалу в лютому може впасти на 20 см нижче мінімуму

Зниження рівня води в Байкалі почалося восени минулого року. Маловоддя було викликане, за оцінками експертів, в тому числі недостатньою кількістю опадів. Через проблеми, що виникли в роботі водозаборів в нижньому б'єфі Іркутського гідровузла - у містах Ангарськ, Усольє-Сибірське, Черемховому - 4 лютого 2015 року уряд РФ дозволив опустити рівень води в Байкалі нижче раніше встановленої граничної позначки (456 метрів).

За прогнозами фахівців, до колишнього рівня озеро має повернутися в кінці квітня - на початку червня, коли відбудеться танення льоду.

З лютого на східному узбережжі Байкалу, в Республіці Бурятія, у зв'язку з маловоддям введено режим підвищеної готовності.