REUTERS

Німеччина та американський штат Каліфорнія будуть співпрацювати у питаннях боротьби проти змін клімату на планеті після того, як адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила вийти з Паризької кліматичної угоди, раніше ратифікованої Вашингтоном.

Про це повідомила у суботу, 10 червня, міністр екології ФРН Барбара Гендрікс, пише Deutsche Welle.

Німеччина та економічно найрозвинутіший штат США співпрацюватимуть у рамках ініціативи Under2 Coalition, яка об'єднує регіональні уряди та муніципалітети міст різних держав світу у боротьбі за зменшення шкідливих викидів в атмосферу та запобігання змінам клімату.

Відео дня

Читайте такожШтат Гаваї всупереч Трампу виконуватиме Паризьку кліматичну угоду

"Ми не можемо досягти наших цілей щодо захисту клімату без залучення місцевих та регіональних громад. Це стало ще більш зрозумілим після виходу США з Паризької кліматичної угоди", - заявила Гендрікс після узгодження спільного підходу до цього питання з губернатором Каліфорнії Джеррі Брауном під час їхньої зустрічі у Сан-Франциско, повідомляє Reuters.

"Каліфорнія та Німеччина об'єднують світових лідерів у боротьбі проти кліматичних змін, проти цієї екзистенційної загрози нашого часу", - заявив, своєю чергою, Джеррі Браун.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризького угоди щодо протидії глобальному потеплінню.