Семерак похвалився успіхами України у виконанні вимог Кіотського протоколу / фото УНІАН

Україна вчасно завершила всі заходи та виконала свої зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Читайте такожУкраїна має поступово відмовлятися від вуглецевого сценарію розвитку – міністр екології

"Попри труднощі, які виникли через відключення у 2015 році Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, зараз ми знайшли механізми, які дозволили Україні достойно вийти з non-compliance по Кіотському протоколу", - розповів міністр.

Відео дня

За його словами, комітет із дотримання Кіотського протоколу засвідчив, що питання відносно відповідності України його вимогам вирішено.

Комітет підтвердив, що План України охоплює заходи, необхідні для забезпечення її відповідності Кіотському протоколу, та усі визначені заходи виконано у повному обсязі.

Нагадаємо, о у 2015 році Національний електронний реєстр антропогенних викидів та абсорбції парникових газів України було відключено через відмову тодішнього керівництва Мінприроди від співпраці з адміністратором Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, у результаті чого інформація про виконання Україною Кіотського протоколу з серпня не надходила до центрального реєстру.

У вересні 2016 року Комітет з дотримання Кіотського протоколу Секретаріату Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату ухвалив рішення щодо невиконання (non-compliance) Україною у повному обсязі вимог звітності у рамках першого періоду зобов’язань Кіотського протоколу.