Фауна Камчатки / фото meduza.io

Фотограф і біолог Олександр Семенов розповів, чим унікальна і цікава морська фауна Авачинської затоки на Камчатці, де сталася екологічна катастрофа.

Читайте такожРосія "не знайшла" отруйних речовин у водах біля КамчаткиПро це пише Медуза.

«Фауна там багатюща. Це взагалі величезний регіон, де під водою мешкає шалена кількість різного цікавого звіра, – зазначив він. - На Камчатці фантастична біомаса, і це видно з тих же їжаків, двостулкових молюсків або актиній, яких на одній невеликій ділянці може бути неймовірно багато».

На його думку, без проведення належних аналізів і перевірки всіх версій не можна стверджувати, що причиною катастрофи були антропогенні фактори.

Фауна Камчатки / фото meduza.io

«Але якщо говорити про антропогенний вплив, то в океані повинна бути дуже-дуже-дуже висока концентрація речовин для того, щоб за короткий термін померла купа живих істот - тому що обсяг води просто неймовірний. Це має бути щось вкрай токсичне, або ж розлив повинен трапитися локально», - вважає він.

Фауна Камчатки / фото meduza.io

Екологічна катастрофа на Камчатці: що відомо

  • Місцеві жителі виявили сотні загиблих морських тварин на березі острова Парамушир на Камчатці.
  • За словами очевидців, вода в районі Халактірского пляжу змінила колір і стала небезпечною для здоров'я людей.
  • Міжнародна неурядова природоохоронна організація Greenpeace назвала те, що трапилося «екологічною катастрофою» та  зажадала від Росприроднагляду, Росспоживнагляду, Міноборони та Генпрокуратури РФ розслідувати причини.