На «сигаретній» баржі, викинутій штормом на одеське узбережжя, ведуться слідчі дії / фото dumskaya.net

Буксир "Паралель", який перевозив контрабандні сигарети і зазнав аварії, може спричинити екологічну катастрофу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеського порту, сьогодні комісія адміністрації порту прибула у район прикордонного поста «Ланжерон» на одеському узбережжі (пляж «Дельфін»), де напередодні вночі штормом викинуло на мілководдя аварійний буксир «Паралель».

Після візуальної оцінки обстановки і обстеження судна водолазами порту комісія ухвалила рішення бонувати буксир силами спеціальної бригади ЛАРН («ліквідація аварійних розливів нафтопродуктів») для запобігання забрудненню поверхні моря пально-мастильними матеріалами.

Відео дня

Читайте такожЖителі Нью-Делі задихаються від токсичного смогу

Як зазначив начальник адміністрації порту Ігор Ткачук, на поверхні моря з'явилася плівка сріблястого кольору, що свідчить про необхідність термінового здійснення заходів для запобігання екологічним наслідкам аварії.

"Оскільки немає можливості підійти до буксиру з моря (судно хвилею перекинуло через хвилеріз), прийнято рішення доставити комплект зі 100 метрів бонових загороджень автомобільним транспортом і забонувати буксир іншим способом... Зробити це треба встигнути сьогодні", - сказав Ткачук.

Як повідомляв УНІАН, вчора було врятовано екіпаж буксира "Паралель", який, як з'ясувалося пізніше, перевозив велику партію контрабандних сигарет. За фактом відкрито кримінальне провадження.