dpsu.gov.ua

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують заходи по виявленню та припиненню фактів незаконного виходу маломірних плавзасобів та вилову водних живих ресурсів у водоймах прикордоння.

Читайте такожПід Києвом бракон’єр застрелив племінного коня вартістю 50 тисяч євро

Так, учора військовослужбовці від мобільної прикордонної застави «Бердянськ» Бердянського загону на узбережжі Федотової коси  за допомогою тепловізора виявили двох жителів смт. Кирилівка. Вони на гумовому човні типу «Колібрі» здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів. Громадяни за допомогою заборонених знарядь лову - 30 підйомних пасток, наловили риби на понад 165 тисяч гривень. Крім того, прикордонники встановили, що громадяни порушили прикордонний режим, здійснивши вихід на човні поза пунктом базування.

Відео дня

Також учора прикордонники від відділу «Генічеськ» на узбережжі Утлюцького лиману,  неподалік с. Новий Азов, виявили жителя м. Генічеськ. Чоловік вбрід за допомогою забороненого знаряддя здійснював вилов водних біоресурсів. Під час спілкування прикордонники встановили, що громадянин не тільки порушив прикордонний режим, перебуваючи у контрольованому прикордонному районі без документів, що посвідчують особу, а за допомогою ятера незаконно наловив бичків та креветок на суму близько 35 тисяч гривень.

На громадян прикордонники склали адміністративні документи. Водні ресурси, знаряддя лову встановленим порядком передали правоохоронним органам. До Національної поліції направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Крім того, учора прикордонники відділу «Скадовськ» Херсонського загону спільно з представниками Джарилгацького національного парку провели моніторинг Джарилгацької затоки. За результатами патрулювання виявили 29 криветочних ятерів завдовжки 493 метри. Заборонені знаряддя лову  прикордонники передали представникам Державної фіскальної служби.